Partner Workshop

Meest waardevolle voor mij betreft de workshop was dat door te weten wat er tijdens de bevalling met je lichaam gebeurt ik bewust keuzes hebben kunnen maken, zowel voorafgaand aan de bevalling als tijdens. Het gaf me zelfvertrouwen en voor mijn gevoel heeft dat ertoe mogen leiden dat ik in mijn kracht zat en ik met een goed gevoel op de bevalling kan terug kijken. ” 
Heleen, 1e bevalling

 partner Workshop bevallen in vertrouwen

Je bent zwanger.
Er komt een kindje.
Je kijkt uit naar dat kindje.
Hoe zal hij of zij er uitzien?
Hoe zal het zijn als het er is?
Maar kijk je ook uit naar de geboorte van je kindje?
Heb je zin in de bevalling of ben je bang? Of heb je simpelweg geen idee wat je te wachten staat?
Denk je dat je het toch niet kunt plannen dus laten jullie het maar op je af komen?

Zou het niet fijn zijn als je meer kennis hebt? Als je weet wat er in je lichaam gaat gebeuren tijdens de bevalling en hoe je op deze ervaring kunt voorbereiden zodat het zo voorspoedig mogelijk kan verlopen? En hoe zou het zijn om geinformeerde keuzes te kunnen maken voor en tijdens je bevalling? En vooral zou het toch mooi zijn als je met vertrouwen kunt uitkijken naar je bevalling als een bekrachtigende ervaring die vertrouwen geeft voor het ouderschap.

IN JE KRACHT TIJDENS DE GEBOORTE VAN JE KINDJE…

Mijn visie en ervaring is dat kennis hebben van de fysiologie van de bevalling en goed geïnformeerd zijn over bevalling & kraamtijd, ervoor zorgt dat je met meer zelfvertrouwen uit kunt kijken naar de geboorte van je kindje. Dat je je beter kunt voorbereiden en dat partners meer betrokken kunnen zijn omdat ze inzicht hebben in het proces van baren. Je kunt beter keuzes maken als je weet wat er bij een bevalling komt kijken. Hierdoor kijken ouders, ook als het allemaal anders of niet perfect loopt, met een beter gevoel terug op de bevalling.

Het doel van de workshop is dat jullie met zelfvertrouwen en kennis je samen voor kunt bereiden op een van de belangrijkste dagen van je leven: de geboorte van je kindje.

Deze workshop is iets voor jou als…

  • je graag wilt bevallen zonder angst.
  • je graag goed voorbereid, vol vertrouwen en zelfs ontspannen uit wilt kijken naar de geboorte van jullie kindje.
  • je wilt weten wat er gebeurt in je lichaam en hoe je beter kunt ontspannen zodat je minder pijn ervaart en je lijf beter haar werk kan doen.
  •  je je samen met je partner wilt voorbereiden op de komst van jullie kindje.
  • je wilt weten hoe je een praktisch en bruikbaar geboorte plan kunt maken en hoe je ook je verloskundige betrekt bij jullie voorbereidingen, zodat ze je de best passende zorg kan verlenen.

INHOUD VAN DE WORKSHOP – 1 middag van 4 uur.

  •  de Fysiologie van de bevalling, hoe werken de hormonen, wat gebeurt er precies in het lichaam en het effect hiervan op moeder en de baby op korte en lange termijn.
  •  interventies tijdens de bevalling, het effect hiervan op de fysiologie en op moeder en kind.
  • baringshoudingen tijdens ontsluiten en persen ofwel hoe bewegingsvrijheid de bevalling ten goede komt.
  • de rol van de partner tijdens de bevalling, wat je kunt doen en laten.
  • het hoe en waarom van een geboorte plan en het belang van goed voorbereid en geïnformeerd zijn.

De fysiologie van de bevalling is een van de boeiendste processen die ik ken en dit verhaal deel ik dan ook heel erg graag met aanstaande ouders. Het is geen door mij verzonnen verhaal, het is zoals het is. Hoe werken de hormonen en wat gebeurt er in het lichaam tijdens een bevalling en wat is van invloed op dit proces. We weten er als aanstaande ouders veel te weinig van, dat is wat ik vaak terug hoor na de workshop. Terwijl het een verhaal is dat elke aanstaande moeder en vader zou moeten kennen. Daarom vormt de fysiologie van de bevalling de basis van deze workshop.

Naar aanleiding van het fysiologische verhaal gaan we heel praktisch kijken naar de bevalling en je voorbereiding daarop. Hoe willen jullie dit doen? Waar kun je over nadenken, wat is handig om te weten en wat is het nut van een geboorteplan.

De bevallingspartner workshop was geweldig! Mijn man vond het zo belangrijk – hij voelde daardoor geen angst meer voor de bevalling. Wij hadden alleen spijt dat wij de workshop en yoga bij ons eerste zwangerschap niet hadden gedaan. ” Deirdre O’Leary Vos, verloskundige, 2e bevalling

JULLIE INVESTERING
Als je yoga lessen doet in de studio kun je kiezen voor een pakket waar de workshop bij in zit en krijg je korting.  Kijk hier voor alle prijzen en mogelijkheden, als je nog geen pakket hebt dan kun je dit eventueel aanpassen.  Los is de workshop 125 euro per stel.

Laura is aangesloten bij de Vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland, waardoor je de factuur kunt opsturen en (deels) vergoed kunt krijgen door de meeste zorgverzekeringen (vraag dit even na bij jouw zorgverzekeraar)

DE EERSTVOLGENDE WORKSHOPS ZIJN:
23 oktober 2021

*rooster onder voorbehoud, wijzigingen eventueel mogelijk.

Plan de workshop in, liefst ergens tussen de 24 en de 32 weken. Natuurlijk ben je ook welkom als je 33-40 weken zwanger bent! Maar hoe eerder je de workshop doet hoe meer je het geleerde in de periode daarna kunt gebruiken voor je voorbereiding op de bevalling. Het helpt je bij het maken van een geboorte plan, bij het maken van keuzes vooraf en tijdens je bevalling. En het voorkomt angst voor de bevalling in je 3e trimester…..

Mocht geen van de geplande data in jouw zwangerschap en planning passen of wil je liever niet in een groep de partnerworkshop doen, dan is er de mogelijkheid om individueel te komen. Ook kan de individuele workshop in het engels. Mail me voor meer informatie.

De zwangerschapsyoga en de workshop hebben er bij mij voor gezorgd dat ik het vertrouwen in mijzelf en in mijn lijf heb gekregen om de bevalling goed en lekker thuis te doorlopen. Het is dus heel goed bevallen! 🙂 Mijn vriend en ik hebben hierdoor goede geïnformeerde keuzes kunnen maken, zowel voor, tijdens als na de bevalling. Dankzij de verworven inzichten had ik tijdens mijn bevalling enkele AHA!-momenten en wist ik precies in welke fase ik zat en wat zou volgen. Ik voelde mij kundig tijdens mijn eerste bevalling! 🙂”  Jeanine, 1e bevalling.