het 4e trimester – herstel & balans in de kraamtijd

EN DAN BEN JE BEVALLEN – de eerste 40 dagen

De zwangerschap staat in het teken van veranderingen in je lichaam, een kindje voelen bewegen in je buik, je voor bereiden op zijn of haar komst en uiteindelijk de bevalling.
En dan is je kindje er en misschien zit je op een roze wolk of misschien op een grijze. Of je je nu geweldig voelt of juist somber, of je nu een goede bevalling had of een hele heftige… de kraamtijd kan een hele overweldigende, emotionele en pittige tijd zijn! Een week lang heb je kraamzorg en misschien is je partner een paar dagen vrij (hopelijk langer) en dan staan veel vrouwen er alleen voor. En hebben veel vrouwen ook het gevoel dat het ‘gewone leven’ weer moet beginnen. Maar de eerste 40 dagen is een heel belangrijke periode! De kraamtijd duurt 6 weken.  En deze tijd wordt vaak het 4e trimester genoemd. In de eerste plaats omdat mensen babies als ze geboren worden nog helemaal afhankelijk zijn. Eigenlijk verhuizen ze van in je buik naar op/aan de borst. En dat is waar ze in het 4e trimester ook vaak het liefste zijn en het beste gedijen…Ze hebben dus veel aandacht en zorg nodig. Tegelijkertijd vinden er opnieuw allemaal veranderingen plaats in jouw hormoonhuishouding, in je lijf en in je emoties. Daar is eigenlijk ook veel aandacht, rust en zorg nodig en die gunnen veel moeders zich niet altijd! Het is ook best moeilijk om er de tijd en ruimte voor te vinden in die eerste weken. Terwijl goed herstellen en voor jezelf zorgen essentieel is voor het eerste jaar en hoe je je fysiek en mentaal voelt op de langere termijn.

Uit onderzoek blijkt dat best veel vrouwen de kraamtijd als een heftige tijd ervaren en hun persoonlijke wens en doel om borstvoeding te geven niet halen. Wanneer er betere voorbereiding, kennis en support is blijkt dat vrouwen beter herstellen, borstvoeding beter op gang komt en vrouwen zich in het algemeen meer in balans en tevreden voelen in deze intensieve periode als nieuwe moeder.

Je kunt echt op veel manieren voor jezelf (laten) zorgen in deze bijzonder tijd. In de workshop Het 4e trimester, herstel en balans in de kraamtijd leer je hier alles over! Je krijgt een indruk wat je kunt verwachten en tegenkomen in de kraamperiode en hoe je kunt zorgen voor meer balans en een voorspoedig herstel kunt bevorderen dmv zelfzorg, voeding, kruiden en meer.

De workshop het 4e trimester is op vrijdag  28 Juni van 14.00u – 17.00u

Locatie: de Studio
Kosten:  €  35,– pp
aanmelden kan via de mail.