Doula-Bevallingscoach

Een Doula is een professionele bevallingscoach. Een vrouw die veel ervaring en kennis heeft van zwangerschap en geboorte en die jullie in de weken voor de bevalling en tijdens de bevalling met raad en daad terzijde kan staan. Je kunt verschillende redenen hebben om een doula te wensen bij je bevalling. Welke rol de doula precies heeft bij jouw bevalling is helemaal aangepast aan jou en jullie persoonlijke wensen. 

WANNEER KIES JE VOOR EEN DOULA BIJ DE BEVALLING

  • Als je bang bent voor de pijn van een bevalling
  • Als je moeite hebt om je te ontspannen
  • Als je continue begeleiding wenst van een vertrouwd persoon die op de hoogte is van jouw ideeën en wens
  • Als je speciale wensen hebt t.a.v. de bevalling (b.v. een watergeboorte)
  • Als je eerder een vervelende of angstige ervaring hebt gehad tijdens de bevalling
  • Als je een alleenstaande moeder bent of als je partner niet bij de bevalling kan of wil zijn
  • Wanneer jij en je partner dat prettig vinden of behoefte hebben aan extra support tijdens de bevalling en wanneer je partner graag een actieve rol heeft bij de bevalling.

SAMENWERKING

Een doula vervangt niet de verloskundige en heeft geen medische verantwoordelijkheid. Ze geeft continue support, is er zodra jij dat wilt en blijft tot je baby er is (geen wisseling van dienst).
Een doula is er helemaal voor jou en voor je partner zodat jullie een zo ontspannen mogelijke bevallings ervaring hebben en ze helpt je partner aan praktische handvatten zodat hij je optimaal kan ondersteunen en betrokken kan zijn bij de geboorte van jullie kindje.

GRATIS KENNISMAKING EN INTAKE GESPREK

Wil je meer weten? Je bent van harte welkom voor een gratis en geheel vrijblijvend informerend gesprek waarbij ik je kan uitleggen wat een doula precies doet en niet doet en jij kunt uitvinden of het iets is wat bij jou/jullie past.