Over

Mijn naam is Laura Pijnenborgh. Ik ben geboren in 1973 in “moedervreugd” , toentertijd een kraamkliniek in Goirle.

Vanaf dat ik heel jong was ben ik gefascineerd door alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Als 7 jarig meisje zei ik dat ik vroedvrouw wilde worden. En in die periode zag ik in een museum ook mijn eerste beval filmpje, het was een baarkruk bevalling. Ik herinner me dat ik een paar keer terug ging naar de ruimte waar dat filmpje vertoond werd. Ik vond het magisch mooi en heel interessant.

Van jongs af aan wilde ik later ook graag moeder worden. Toen ik dan ook eindelijk zelf zwanger was en ging bevallen was ik enorm gelukkig en heel nieuwsgierig. In 2008 kreeg ik mijn eerste zoon in het ziekenhuis en in 2010 kreeg ik mijn tweede zoon in water, thuis in een beval bad. Beide zwangerschappen en geboortes heb ik ervaren als wonderlijk, bijzonder, magisch en transformerend. Het moederschap ervaar ik als een groot avontuur, met veel uitdagingen, veel plezier en veel liefde.

In 2006 heb ik samen met Petra Kool de YogaStudio Den Bosch opgericht en sindsdien geef ik daar lessen en workshops voor zwangeren en aanstaande ouders. Ik heb veel ervaring met lesgeven aan en begeleiden van vrouwen: voor, tijdens en na de bevalling

Het is mijn missie om vrouwen te laten ervaren hoe het is om krachtig en in balans te zijn en dat het lichaam heel ingenieus werkt en heel wijs is.  En dat je op die wijsheid kunt vertrouwen als je naar je lichaam luistert en goed voor jezelf zorgt. In mijn lessen is er veel tijd en aandacht voor het bewust worden van jezelf, je eigen wijsheid, je lichaam, je adem. Ook het contact maken met de baby in je buik is een belangrijk thema in de lessen.

Ik geloof dat als een vrouw in haar kracht staat en verbinding heeft met zichzelf en haar baby, ze heel goed weet wat ze nodig heeft in de zwangerschap en tijdens de bevalling. En dat informatie, praktische handvatten en een ontspannen mindset ervoor zorgen dat je je goed kunt voorbereiden op de komst van je kindje. Ik geloof dat moeder en baby perfect samen kunnen werken tijdens de bevalling, als de vrouw de ruimte heeft om haar lijf te volgen en naar haar lichaam en baby te luisteren in het proces.

De bevalling is een ervaring die met niks anders te vergelijken is. Ik gun elke vrouw dat ze vol vertrouwen en in haar kracht is als ze haar kindje op de wereld zet. En dat ze zich gesteund, gezien en gehoord voelt door de mensen die bij deze transformerende gebeurtenis aanwezig zijn. Ik gun elke vrouw dat ze met een goed gevoel terug kijkt op haar bevalling, hoe deze ook gelopen is. Ik gun elke baby de best mogelijke start van zijn of haar leven.

Mijn ervaring is, dat dit mogelijk is als een vrouw en haar partner de praktische handvatten en de informatie hebben om zich goed en op persoonlijk passende wijze te kunnen voorbereiden op de komst van hun kindje.  Dan is de bevalling een avontuur wat je samen aan gaat en de meest bijzondere ervaring van je leven.

Met heel veel plezier en liefde begeleid ik vrouwen tijdens de lessen en aanstaande ouders tijdens de workshops en partner sessies. Het is mijn intentie om jullie alles te geven wat je nodig hebt om in vertrouwen je kindje op de wereld te zetten!