Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga helpt je om je lijf sterk en soepel te houden en bereid je voor op de bevalling. Doordat bij yoga adem, aandacht en lichaamsbewustzijn belangrijke ingrediënten zijn helpt het ook om je beter te kunnen ontspannen en een minder druk hoofd te hebben.
Yoga verminderd stress en spanning en helpt bij angst.

Yoga heeft mij geleerd om te kunnen zijn met wat er is. Om mijn denken tot rust te brengen en te kunnen ontspannen ongeacht te omstandigheden. Daarom vind ik yoga uitermate geschikt in de zwangerschap. Het helpt je om te kunnen omgaan met alle veranderingen in je lijf en in je leven. Het bereid je voor op de bevalling. En als moeder is het heel waardevol als je in staat bent je rust te bewaren in tijden van krampjes, tandjes, veel huilen, ziek zijn of bij opvoed vraagstukken.

BALANS

” Een baarmoeder in balans geeft de baby ruimte om in een optimale positie te gaan liggen. De ruimte voor de baby wordt niet alleen bepaald door de botten van het bekken maar vooral ook door het zachte weefsel in het bekken, zoals bindweefsel, banden & spieren. Deze zijn van invloed op de balans en vorm van de baarmoeder.  De baby past zich aan aan de ruimte die er is, en de ruimte wordt bepaald door de zachte weefsels in het bekken. Een optimale positie van de baby is van belang voor de bevalling. Het kan zorgen dat de bevalling makkelijker en soepeler verloopt.”  – Bron: Spinning babies training* 

Balans in het bekken is niet alleen gunstig voor de baarmoeder en ligging van de baby, maar zorgt ook voor minder bekken en rug klachten. In de zwangerschapsyoga lessen doen we oefeningen die ervoor zorgen dat de balans in je bekken hersteld en behouden wordt waardoor klachten kunnen verminderen en je je beter kunt voelen tijdens de zwangerschap.
Daarbij zijn de oefeningen een goede voorbereiding op je bevalling en leer je ook hoe je de oefeningen eventueel tijdens je bevalling kunnen helpen.

Er zijn verschillende zwangerschapsyoga lessen in de YogaStudio. Omschrijvingen van de lessen vind je hier:  dynamische zwangerschapsyoga en zwangerschapsyoga.
Je bent van harte welkom voor een gratis proefles!

*spinning babies training van Jennifer Walker, meer info www.spinningbabies.com van Gail Tully